parallax background

д-р Ганка Лазарова

вътрешни болести и ендокринология


Д-р Лазарова е опитен специалист. От 1981г. работи в областта на ендокринологията и най-вече в лечението на заболяванията на щитовидната жлеза и захарния диабет. През последните години съществува една негативна тенденция – все повече млади хора да страдат от заболявания на щитовидната жлеза. Според д-р Лазарова причините за това са много и различни. Към автоимунните заболявания и наследствените фактори, тя причислява и околната среда. Съвременната репродуктивна медицина започва да обръща все по-сериозно внимание на автоимунните заболявания, тъй като те засилват репродуктивните проблеми.

д-р Красимир Бозов

УНГ


Д-р Бозов е един от известните специалисти в своята област в региона. Той е завеждащ отделение „Уши, нос, гърло” в МБАЛ „Шумен”, но е избрал да води практика и в МЦ „Св. Иван Рилски”, заради добрите условия, които предлага центъра. Тук има наличие на фиброкоп, с който пациентите могат да бъдат преглеждани детайлно. Има възможност и за извършването на определени оперативни интервенции, които са за амбулаторна дейност.

д-р Сийка Ченгелиева

онко хирург


Д-р Ченгелиева се занимава със заболявания на млечната и щитовидната жлеза, онкологични заболявания на кожата и диагностициране, профилактика и лечение на всякакви хирургични заболявания. Работата й е тясно свързана с тази на колегите й в репродуктивната медицина, тъй като е добре да се проследяват млечните жлези на младите жени за наличието на онкологични заболявания преди да се премине към ин витро процедура.

д-р Тодор Тодоров

ортопедия и травматология


Д-р Тодоров е специалист с дългогодишен опит в своята област. В медицинския център работи предимно с дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат. Практическите му наблюдения показват, че прекомерните натоварвания на ставите, особено при активните спортисти, водят до значително по-висок риск от заболявания. Затова препоръчва да се спортува умерено, с дозирана двигателна активност.

д-р Славчо Нанов

уролог


Д-р Нанов работи като лекар вече в продължение на половин век, при това не само в България. Има две специалности – хирургия и урология, като и в двете специалности има редица успехи. Независимо от това, че вече е пенсионер, той продължава да работи като хирург в гр. Исперих. В МЦ „Св. Иван Рилски” д-р Нанов подпомага работата на екипа от специалисти по репродуктивна медицина, като провежда лечение на хора с урологични заболявания. Според него много често проблемите със забременяването се дължат на възпаления в по-млада възраст, които са били подценявани или дори не са забелязвани.

д-р Станимир Стефанов

вътрешни болести и гастроентерология


Д-р Стефанов също е специалист с дългогодишен опит. Кариерата му на лекар започва във Военната болница в Шумен. След закриването й, той започва да работи в болницата в Търговище, където се занимава активно с ендоскопски изследвания на стомашно-чревния тракт. Според него причината този тип заболявания да стават все по-често срещани, се дължи в голяма степен на хигиената на хранене, но и на самите храни, които не винаги са с добро качество. И на стреса, разбира се. Важно е да се отбележи, че МЦ „Св. Иван Рилски” вече разполага с видео ендоскоп, което позволява на пациентите да бъде поставяна значително по-точна диагноза.

д-р Янко Димов

хирург


Медицинският център „Св. Иван Рилски” е едно от малкото лечебни заведения в района, където се предлагат възможности за качествена амбулаторна, т.е. доболнична хирургия. Пациентите, които идват тук предпочитат да избегнат условията на тежката държавна машина и да използват значително по-добрите условия в центъра. Д-р Димов е един от първите специалисти, които започват работа в МЦ „Св. Иван Рилски”. Той е хирург с дългогодишен опит. Придобива призната специалност в ИСУЛ през 1993г. Всъщност, той е по-големият брат на създателя на центъра д-р Даниел Димов, но и двамата са категорични, че роднинската връзка тук няма нищо общо с работата.