parallax background

д-р Даниел Димов

Управител на МЦ „Св. Иван Рилски”


Здравейте, казвам се Даниел Димов. Роден съм на 27 април 1969г. в Шумен. Когато започнах образованието си в Природо-математическата гимназия с профил „Биология” разбрах, че искам да стана лекар, защото така ще мога да се боря за здравето на хората и тяхното щастие. През 1995г. завърших медицина в Медицинския университет в София и веднага започнах да работя като специалист по акушерство и гинекология в родния ми град. Докато бях студент в университета, работейки като санитар, осъзнах, че няма нищо по-красиво и по-важно от раждането на новия живот! Преди години съдбата ме срещна отново с моя колега и приятел от университета д-р Георги Стаменов. Успяхме да създадем Медицинския център „Св. Иван Рилски” в Шумен и да направим още една крачка към сбъдването на ВАШАТА ГОЛЯМА МЕЧТА за дете. Станахме част от голямото семейство на МБАЛ „Надежда”, основана от д-р Стаменов. Сигурен съм, че чудесата се случват там, където злобата и омразата необратимо са отстъпили пред силата на Добротата и Любовта!

д-р Екатерина Липчева

акушер-гинеколог


Здравейте, казвам се Екатерина Липчева. Родена съм на 23.02.1985г. в Тбилиси - столицата на малката, но гостоприемна Грузия. Израснах в лекарско семейство и може би това повлия върху избора на бъдещата ми професия. Щастлива съм, че направих този избор, защото участието в създаването и раждането на нов живот е неописуемо удовлетворение за мен. Когато успея да намеря свободно време, обичам да бъда със семейството си. Обичам морето, планините, книгите, приятната музика… и добре свършената работа.

д-р Димо Димов

акушер-гинеколог


Здравейте, аз съм Димо Димов и съм най-младото попълнение в семейството на МЦ „Св. Иван Рилски”. Завърших Медицинския университет в София през 2015г., но още по време на следването ми започнах да се занимавам активно с репродуктивна медицина. По време на следването ми с тъга виждах как повечето мои колеги градят планове час по-скоро да заминат, за да работят в чужбина. Но аз избрах да се върна в родния ми Шумен и да бъда тук. И понеже съм непоправим оптимист, силно вярвам, че някой ден колегите ми ще се завърнат обратно. Мисля, че човек постига онова, което иска само ако се бори за него и си казва – Искай невъзможното, за да постигнеш максималното!


Катя Йорданова

биолог


Здравейте, казвам се Катя Колева. Родена съм край морето – в Балчик. Сигурно затова все ме тегли към морето. Неговата необятност сякаш е част от мен. Работя в МЦ „Св. Иван рилски” от 2014г. А работата тук си е направо предизвикателство. Много е интересна, но те поглъща изцяло. Самата аз също съм минала по този път като пациент и това ме мотивира да помогна и на другите хора да усетят щастието да имат дете. Всяка свободна минута посвещавам на детето си. То е моята радост. И моята мотивация всеки ден да идвам тук, за да бъда полезна. Иначе много обичам музиката. Тя ме зарежда и вдъхновява.


Жени Станкова

биолог


Казвам се Жени Станкова и съм родена в гр. Шумен на Деня на независимостта. Не, не съм родена на 4-ти юли, както много хора, за съжаление, мислят. Датата е 22 септември 1974г. Зодията ми е Дева. Винаги съм харесвала биологията и още в гимназията се включвах в кръжоци, СИП-ове и други организирани мероприятия. През 1992 г. ме приеха в местния университет в специалност “Биология и география”, а 5 години по-късно станах “Магистър”. Да си призная, географията така и си остана твърде далеч от мен. През 2006г. завърших магистратура по “Здравен мениджмънт” в Стопанска академия “Д.А. Ценов” в Свищов. Имах изключителната възможност да се обучавам в Репродуктивен център “Надежда”, където се запознах с най-страхотните и отзивчиви момичета и момчета, на които винаги можеш да разчиташ. Станах и част от голямото семейство на Фондация “Искам бебе”. Работата в МЦ “Свети Иван Рилски” е изключително интензивна и дори физически и емоционално изчерпваща, но ми доставя огромно удоволствие. Уникално е усещането при сбъдването на Мечти, а усмивките, греещи на лицата на хората топлят истински. Обичам да пътувам, обичам хубавите книги. Напоследък имам нова страст и тя е 3D кино...не пропускаме нито един нов детски филм с моето вече пораснало момче. Фотографията ми е хоби, въпреки че време за него почти не остава. Обичам да снимам природата, но любимият ми модел си остава синът ми. Никога не забравям, че Надежда винаги има!

д-р Катя Проданова

анестезиолог


Здравейте, казвам се Катя Проданова. През 1979г. завърших Висшия медицински институт във Варна и оттогава насам работя като анестезиолог. В МЦ „Св. Иван Рилски” съм от 10 години. Ценя високо работливите хора, затова екипът на центъра ми допада много. Смятам, че всеки човек е различен и затова се стремя да го приемам такъв, какъвто е. А лично за себе си съм привърженик на максимата – Ако не можеш да помогнеш, поне не пречи! При мен свободното време е нещо много рядко и ценно, но когато намеря такова, обичам да чета или да шия гоблени. Обичам и градинарството.